Apps ontwikkelen voor Android (deel 1)


’s Werelds grootste dilemma in software ontwikkeling voor mobiele apparaten is het verschil tussen de diverse apparaatmerken, schermformaten, schermdichtheden, type apparaten en versies van besturingssystemen. Applicaties voor het Android platform geven de meeste problemen. Op dit moment zijn er meer dan 18.000 verschillende mobiele apparaten met het Android platform in omloop. Daardoor is het een grote uitdaging om je Android applicatie op zoveel mogelijk Android apparaten foutloos te laten werken.Android applicaties testen

Een ideale oplossing voor dit dilemma is om Android applicaties te testen op alle Android apparaten, met alle mogelijke schermformaten en schermdichtheden, en alle mogelijke versies van Android besturingssystemen. We spreken dan over duizenden mogelijkheden. Helaas is dit niet realistisch door de hoge aanschafkosten van alle mobiele apparaten en de daarbij behorende testuren en analyse van de testresultaten.De realistische oplossing

Een realistische oplossing is er gelukkig ook. Er zijn namelijk diverse online diensten waarmee Android applicaties voor verschillende besturingssysteemversies, op verschillende apparaten met verschillende resoluties kunnen worden getest. De testen worden uitgevoerd op echte apparaten zonder tussenkomst van menselijke handelingen. Het resultaat is een gedetailleerd rapport met schermafdrukken van de applicatie op het geteste apparaat. De rapportage biedt Android app ontwikkelaars de mogelijkheid om precies na te gaan waar en wanneer fouten optreden. Dit versnelt het proces van foutoplossing. Lees meer over het online testen van apps in ‘Apps testen op verschillende mobiele apparaten’.

Keuze voor Android doelapparaten

Helaas is het niet eenvoudig om na te gaan welk Android apparaat, met welke versie van het besturingssysteem en met welke schermformaat en schermdichtheid het meest wordt gewerkt. Maandelijks wijzigen deze gegevens. Toch dienen we een keuze te maken voor welk Android apparaat, welke resolutie en welke versie van het besturingssysteem de Android applicatie in ieder geval dient te functioneren.  Vergelijking van Android apparaten

Hieronder tref je een fragmentatie aan van het gebruik van diverse Android apparaten. De fragmentatie is gebaseerd op 682.000 Android apparaten die door OpenSignal zijn vergeleken. OpenSignal is een mobiele applicatie voor iOS en Android apparaten met als doel om de beste mobiele netwerken en Wifi signalen in de nabijheid van de gebruiker te vinden. OpenSignal biedt sinds 2012 inzage in haar applicatie-statistieken. Deze statistieken geven een goed beeld van de meest gebruikte mobiele Android apparaten. Volgens OpenSignal zijn er 18.796 verschillende Android apparaten in omloop.


Bron: opensignal.com augustus 2014Top 10 meest gebruikte Android apparaten

In de fragmentatie is te zien dat de meest gebruikte Android apparaten Samsung Galaxy smartphones zijn. In de fragmentatie is het gebruik van smartphones goed zichtbaar. Android tablets zijn minder goed zichtbaar. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat het type applicatie meer geschikt is voor smartphones.


De top 10 meest gebruikte Android smartphones zijn:

1. Samsung Galaxy S III (GT-I9300)

2. Samsung Galaxy S4 (GT-I9505)

3. Samsung Galaxy S4 (GT-I9500)

4. Samsung Galaxy S II (GT-I9100)

5. Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005)

6. Samsung Galaxy Note 2 (SM-N7100)

7. Motorola Moto G (XT1033)

8. Samsung Galaxy Y (GT-S5360)

9. Samsung Galaxy S5 (SM-G900F)

10. Samsung Galaxy S3 (GT-I8190)De top 10 meest gebruikte Android tablets zijn:

1. Samsung Galaxy Tab (GT-P3100)

2. Google / Asus Nexus 7 (Nexus 7)

3. Samsung Galaxy Tab 2 (GT-P5100)

4. Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (GT-P3110)

5. Samsung Galaxy Tab 3 (GT-P5200)

6. Samsung Galaxy Tab 3 (GT-P5210)

7. Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)

8. Samsung Galaxy Tab 2 (GT-P5110)

9. Samsung Galaxy Tab (GT-P7500)

10. Lenovo IdeaTab A3000-HWat kun je verwachten in deel 2 van 'Apps ontwikkelen voor Android'?

Nu we weten welke tien Android smartphones en tablets het meest gebruikt worden, kunnen wij ons focussen op de meeste gebruikte Android besturingssystemen, schermformaten en schermdichtheden. In het volgende deel van deze trilogie bespreek ik de meest gebruikte Android besturingssystemen. In het derde en tevens laatste deel kun je lezen over de meest gebruikte schermformaten en schermdichtheden en de conclusie van deze drie delen.Wil je ook een Android applicatie ontwikkelen?

Heb je interesse in het ontwikkelen en vermarkten van een Android app? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij denken graag met je mee en kunnen je helpen met de ontwikkeling van een Android app die voldoet aan de meest gebruikte apparaatmerken, schermresoluties, type apparaten en versies van besturingssystemen.


Persoonlijk advies en begeleiding

Je wordt door ons begeleid vanaf het moment dat je klant bent. Wij adviseren je tijdens het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie, zodat jouw bedrijf beter wordt geautomatiseerd.Andere specifieke wensen?

Heb je wensen die afwijken van de norm? Leuk! Wij leveren maatwerk en zijn creatief. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met jou mee. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.
Gearchiveerd in de categorie: mobiele apps

Voorzien van de labels: mobiel, tablet, smartphone, android


Adres:
Peizerweg 97
9727 AJ GRONINGEN

Telefoon en e-mail:
Telefoon: 050 - 211 00 55
E-mail: info@digibilities.nl

Vragen, demo of offerte?
Bel 050 - 211 00 55 of vul onderstaand formulier