Apps testen op verschillende mobiele apparaten

Je hebt besloten om een app te ontwikkelen voor mobiele telefoons. Je huurt ontwikkelaars in die je plan uitwerken tot een werkende applicatie. Op een feestje met vrienden en familie vertel je vol trots over je gloednieuwe app. Je demonstreert de app op je telefoon aan iedereen die het wil zien. Men is enthousiast en download zelf de software uit de App Store. Vervolgens blijkt dat je gloednieuwe app niet bij iedereen op de telefoon functioneert. Door op de juiste manier te testen kun je dit probleem voorkomen.De grote uitdaging van apps ontwikkelen

Eén van de grootste uitdagingen in het ontwikkelen van software voor mobiele apparaten is het verschil tussen de diverse apparaatmerken, schermresoluties, type apparaten en versies van besturingssystemen. Wanneer een applicatie klaar is dan komt het vaak voor dat de nieuwe app niet goed functioneert op de meest gebruikte mobiele apparaten. Vooral applicaties voor het Android besturingssysteem geven problemen. Op dit moment zijn er meer dan 4.000 verschillende mobiele apparaten met Android in omloop. Om een beeld te geven, voor Apple iOS zijn dit ongeveer 15 apparaten.
Zelf mobiele apparaten voor testdoeleinden aanschaffen

Gelukkig zijn er oplossingen waarmee native applicaties voor verschillende besturingssystemen op verschillende apparaten met verschillende resoluties getest kunnen worden. Zo kun je onderzoek doen naar het gebruik van de verschillende modellen telefoons en tablets. Op basis hiervan kun je de meest gebruikte modellen aanschaffen voor testdoeleinden. Het grootste nadeel is de hoge aanschafkosten. Tevens zul je moeten blijven investeren in de nieuwste telefoon- en tabletmodellen.Je app door derden laten testen

Om op meer apparaten te testen en om kosten te besparen kun je de testen ook laten uitvoeren door derden. Online zijn diverse dienstenverleners, zogenoemde 'App Test Houses' als AppThwack, uTest en TestDroid die je app testen. Deze dienstenverleners bieden hoofdzakelijk testmethodieken aan zonder tussenkomst van menselijke handelingen. Je app wordt op echte apparaten getest. Na elke test krijg je een gedetailleerd rapport met schermafdrukken van de applicatie op het geteste apparaat. De uiteindelijke rapportage biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om precies na te gaan waar en wanneer fouten optreden. Dit versnelt het proces van foutoplossing.
Maak kennis met AppThwack

AppThwack is wat ons betreft de beste keuze om je mobiele applicatie te laten testen. AppThwack biedt de mogelijkheid om je app op meer dan 250 echte apparaten te testen. Via de website van AppThwack kan je inloggen om vervolgens je mobiele applicatie te uploaden en te testen op diverse mobiele apparaten naar keuze. Na elke test krijg je een gedetailleerd rapport met schermafdrukken van de applicatie op het geteste apparaat.
Wij helpen met het testen van jouw app

Heb je vragen of interesse in het testen van jouw app? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee en helpen je met het optimaliseren van jouw mobiele applicatie.


Persoonlijk advies en begeleiding

Je wordt door ons begeleid vanaf het moment dat je klant bent. Wij adviseren je tijdens het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie, zodat jouw bedrijf beter wordt geautomatiseerd.Andere specifieke wensen?

Heb je wensen die afwijken van de norm? Leuk! Wij leveren maatwerk en zijn creatief. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met jou mee. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.
Gearchiveerd in de categorie: mobiele apps

Voorzien van de labels: mobiel, tablet, smartphone, ios, android, video


Adres:
Peizerweg 97
9727 AJ GRONINGEN

Telefoon en e-mail:
Telefoon: 050 - 211 00 55
E-mail: info@digibilities.nl

Vragen, demo of offerte?
Bel 050 - 211 00 55 of vul onderstaand formulier