De kerstgedachte


Heb je weleens nagedacht om een onbekend iemand te helpen of op het punt gestaan dit te doen? Dit weblogbericht vertelt het verhaal over de jonge ondernemer Patrick McConlogue die de dakloze Leo Grand helpt de wereld te verbeteren.De aanleiding

Patrick McConlogue houdt zich, sinds zijn opleiding, bezig met het ondernemen in de ICT branche en is naar New York gekomen om zijn ideeën te verkopen. Zijn doel krijgt een onverwachtse wending op het moment dat hij zich laat inspireren door een man die op straat leeft. Op de één of andere manier heeft Patrick het gevoel dat deze man zijn kansen heeft gemist.


Het idee

Patrick heeft een sterk gevoel de dakloze man te willen helpen. Hij krijgt een idee dat hij de man wil voorstellen. Patrick wil de volgende keuze bieden: honderd dollar om aan te nemen of een goedkope laptop, drie boeken over Javascript en één uur les per dag om van Patrick te leren programmeren. Patrick plaatst zijn idee op zijn weblog (lees hier deel 2: de uitwerking). Niet iedereen lijkt zijn ideeën te waarderen.


New York Magazine bericht:

“Zal de dakloze man een baan bij Google vinden? (Nee)”

“Wordt de laptop morgen te koop aangeboden op de hoek van de straat? (Waarschijnlijk)”Het aanbod

Ondanks enkele negatieve reacties op zijn idee, besluit Patrick de dakloze man te benaderen met het voorstel. Patrick maakt kennis met de man die Leo Grand heet. Leo is van kleins af aan geobsedeerd door wetenschappen als sterrenkunde, natuurkunde en scheikunde. Door omstandigheden is Leo op het verkeerde spoor terecht gekomen. Twee jaar geleden verloor hij uiteindelijk zijn baan en zijn huis. Leo is verrast door het aanbod van Patrick en ziet dit als zijn tweede kans. Hij grijpt deze kans met beide handen aan. Het aanbod van één uur programmeerles per dag wordt voor hem een obsessie.
Nieuwe kennis voor een betere wereld

Het plan van Patrick wordt groter. Hij wil Leo definitief helpen aan een baan en een huis. Leo heeft echter een andere prioriteit. Leo is een gepassioneerd milieuactivist. Zijn wens is om van de wereld een betere plek te maken. Hij verkiest het buitenleven met de planten en bomen boven een vaste verblijfplaats met een dak boven zijn hoofd.  Hij maakt zich zorgen om het klimaat en wil zijn nieuwe programmeerkennis gebruiken voor het ontwikkelen van software. Het eerste resultaat is de mobiele applicatie ‘Trees For Cars’. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android. De applicatie biedt mensen samen te carpoolen om zo het milieu te ontlasten.De videoOnverwachts opnieuw hulp

Het verhaal krijgt een extra staartje. Leo krijgt pech en wordt gearresteerd voor het slapen op een bankje. De politie neemt zijn laptop in beslag. Leo blijft nuchter en verwijt de politie niets. Wederom staat iemand op om te helpen. Dit keer is het Loran Ury die op Facebook zijn verhaal leest over de arrestatie en het verlies van de laptop. Zij werkt bij Google en neemt een dag vrij om af te reizen naar Leo en schenkt hem een Chromebook.


Your greatness is not what you have, but what you give


Meer video's

CNN Video: Computer programmer teaches homeless to code

Mashable Video: The Real Story of the Homeless Coder

Business Insider Video: The Homeless Man Learning To CodeMobiele applicatie ‘Trees For Cars’

Video over de Trees for Cars App


Persoonlijk advies en begeleiding

Je wordt door ons begeleid vanaf het moment dat je klant bent. Wij adviseren je tijdens het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie, zodat jouw bedrijf beter wordt geautomatiseerd.Andere specifieke wensen?

Heb je wensen die afwijken van de norm? Leuk! Wij leveren maatwerk en zijn creatief. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met jou mee. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.
Gearchiveerd in de categorie: inspiratie

Voorzien van de labels: mobiel, ios, android, video


Adres:
Peizerweg 97
9727 AJ GRONINGEN

Telefoon en e-mail:
Telefoon: 050 - 211 00 55
E-mail: info@digibilities.nl

Vragen, demo of offerte?
Bel 050 - 211 00 55 of vul onderstaand formulier